“Schrijven is praten met je lezer” Arthur Schopenhauer

De juiste toon in communicatie

De essentie van effectief communiceren is het vinden van de juiste toon. De juiste toon is de toon waardoor je doelgroep zich aangesproken voelt. En die helemaal past bij de identiteit en cultuur van je organisatie. Ik verplaats me in je doelgroep om de juiste snaar te raken. En dat doe ik altijd vanuit een basisidee in klare taal met heldere woorden.

Altijd op zoek naar de essentie

Tekstschrijven is een analytisch én creatief proces. Daarom probeer ik eerst de kern van jouw verhaal te achterhalen. Is dit helder, dan bedenk ik vervolgens een onderscheidend communicatieconcept. Om het daarna vanuit één basisidee consequent naar je middelen te kunnen doorvertalen. Waardoor het eindresultaat kwalitatief van een hoger niveau is.

Componeren met woorden

Voor mij vertoont het schrijven van teksten ook grote overeenkomsten met muziek maken. Net als de tonen van muziekinstrumenten, hebben woorden een klank en zinnen een bepaalde ritmische beweging. Tekstschrijven is eigenlijk componeren met woorden. En net als bij muziek een continue zoektocht naar de juiste toon, klank én cadans.

Wil je dat ik op zoek ga naar jouw juiste toon? Bel of mail me dan gerust.