Intake en offerte: het begin van elke samenwerking

De Juiste Toon houdt van een open en eerlijke manier van werken. Want het beste werk ontstaat vanuit wederzijds vertrouwen en goed samenspel tussen opdrachtgever en tekstschrijver. Daarom gaat aan elke opdracht een intakegesprek vooraf. Eerst luister ik naar je wensen en verwachtingen. Wat wil je bereiken? Bij wie? En hoe? Is dit duidelijk, dan ontvang je mijn onderbouwde offerte met een helder stappenplan en een planning. Is de opdracht minder complex of heb je haast? Dan is een telefoontje en korte mailwisseling vaak al voldoende om te starten met schrijven.

Briefing en debriefing: de basis voor goede teksten

Om goede concrete teksten te kunnen schrijven is een zorgvuldige briefing cruciaal. Voor het maken van afspraken over de tekst en hoe deze tot stand komt. Maar ook om te weten wat je van elkaar kunt verwachten, zodat het creatieve proces optimaal verloopt. Na je akkoord op mijn offerte volgt een inhoudelijke briefing waarin, naast inhoud en vorm van de tekst, ook de planning en organisatie aan bod komt. Kun jij je helemaal vinden in mijn schriftelijke debriefing inclusief communicatieconcept, dan ga ik direct voor je aan de slag.

Communicatiestrategie in een notendop

Na een interview verwoord ik kort en krachtig je bestaansrecht op twee à drie A4-tjes. Ik schrijf dan op wie je bent, wat je doet, voor welke kernwaarden je staat en hoe je je van anderen onderscheidt. Daarna werk ik dit uit in een beknopte missie, visie en strategie. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat deze aanpak loont, omdat een grondige voorbereiding het halve werk is. En als er eenmaal een stevige basis voor je communicatie ligt, dan kan ik het doorvertalen naar heldere teksten voor al je communicatiemiddelen en profielen.

Tarieven en voorwaarden

Het uurtarief van De Juiste Toon is marktconform. Omdat elke opdracht uniek is, ontvang je altijd een maatwerk offerte na een persoonlijk intakegesprek. Heb je een (interim) communicatie- en/of tekstklus? Bel of mail me gerust voor een nadere kennismaking en vraag vrijblijvend een offerte aan. Eerst een keer koffie drinken kan natuurlijk ook altijd.

Download mijn algemene voorwaarden.